♥ Margrethhe -


Skrevet: 11.04.2012 20:46 © w w w. m e e r e t e a. b l o g g. n o


Heihei! Treningen ble flyttet til halv seks i dag, så rakk ikke blogge før nå. Akkurat nå har jeg bare tenkt til å rydde og lage meg litt mat før paradise starter! Har foresten nettopp testet ut selvbruningen, ser ut til å funke ganske bra, gleder meg til å se det ordentlig i morgen! Har ikke så mye å blogge om, men tenkte jeg skulle slenge inn en skole oppgave jeg skrev her om dagen. Har fjernet litt av den, siden den var for lang til å kunne publiseres. Håper dere liker den!

 

 


 

Bort med reklamepress og manipulerte modeller

Uansett hvor du går i samfunnet i dag, så vil du alltid måtte se manipulerte jenter i butikkvinduet, gamle damer uten rynker og tenåringer uten kviser. Dette knuser ungdommens selvtillit og gir dem et helt annet bilde av seg selv og alle andre ungdommer.

 

I dag er det et enormt stort press på å ha den perfekte kropp og det peneste utseende. I følge aftenposten var det i 2011, 3000 barn under 18 år i Oslo som slet med anoreksi eller tvangsspising.

 
Skjønnhetspress fra reklame og motebransjen

Uansett hvor i dette samfunnet vi går, vil ungdommen få et skjønnhets press fra reklame. Modellene blir retusjert til det ugjenkjennelige. Dette betyr at det skjønnhetsidealet vi blir utsatt for i reklamen i dag er konstruert på en datamaskin og ikke er virkelige. Konsekvensene for dette er grusomme. 1 av 3 norske jenter oppgir at de får dårlig selvtillit av reklame. Halvparten av jentene på videregående synes de er for tjukke. Dårlig selvtillit hindrer jenter i å gjøre det de vil, for eksempel å snakke i store forsamlinger. 10 prosent av jentene som slanker seg, utvikler en form for spiseforstyrrelser. Det blir ca 50.000 jenter, og dette tjener moteindustrien enormt mye penger på. Dette må det bli en slutt på.

 

 


Reklamebransjen skylder ungdommen selvtillit og selvfølelse
 

Reklamebransjen bør bli mer beviste på hvilket budskap de sender ut til ungdommen i dag. Det viktigste er å ha en sunn livsstil, både ved kosthold og mosjon, noe som ikke alltid resulterer i en modell kropp som reklamebransjen fremstiller. Det handler om å finne den kroppen du selv er fornøyd med og den livsstilen du selv trives med. Lykken er ikke å være pen og tynn, men å være glad i seg selv og kunne være den man er.

 

Hva syns dere? Andre som er enige? ♥
Skrevet: 10.12.2011 11:48 © w w w. m e e r e t e a. b l o g g. n o


Det finnes alltid en liten sannhet, bak hver spøk.

Har du noen gang løyet så mye at du har begynt å tro på det selv? Kanskje du til slutt begynte å lure på hvordan sannheten egentlig var, før du begynte å endre på den. Sånn er det med kommentarer også, du får kommentarer om at du er så stygg og feit, at til slutt tror du på det selv. Om du krangler med en pen og tynn jente og som har sine egne meninger, kan det være lett å si "Åh, du er så stygg og feit", nettopp fordi hun ikke er det, og du vil tro hun ikke tar seg nær av det. Skjer dette ofte, begynner du jo selv å tro på det, og du blir usikker på deg selv. Sånn skal det ikke være, men sånn er det desverre ofte mellom oss jenter. 

De bloggerne som har nådd helt til toppen, får nokk ofte høre slike dritt kommentarer. Kommentarer som egentlig ikke stemmer. Men de får høre det fordet, ofte. Du vil jo ikke bli kalt feit og stygg, og om du blir kalt det hver dag, vil du jo så klart gjøre noe med det. Du vil ikke bli sett på som feit og stygg. Så hva gjør du da? Jo, du slanker deg, spiser mindre, og gjør alt du kan for å endre det alle har sagt om deg. Og om du blir kalt stygg, hva skal du gjøre da? Dynke deg med sminke og usikkerhet

Når du får kommentarer som "Du er feit, og hahah, du er så stygg" med en "Kødda" tilslutt, er det ikke alltid like lett å le med. Det kommer så klart ann på personen, men jeg er sikker på at om du hører at en du ikke kjenner så godt, ler av deg og utseende ditt, ville du ikke tatt det like lett. Det finns så klart også mange sterke jenter, som ikke bryr seg om hva folk sier om deg. Det er en veldig god egenskap, det viser at man har selvtillit og ikke bryr seg. Men jenter med dårlig selvtillit kan virkelig ikke noe for det selv. Selvtillit er ikke like lett å bygge opp selv, du trenger hjelp til det, så kanskje om det ikke hadde vært for alle spøkene om magen og nesa hennes, så ville hun kanskje ikke brydd seg om den ene kommentaren.

Jeg er så heldig at jeg er i jentegjeng der alle kan tulle med hverandre, alle er gode venner og alle kan si sine egne meninger. Så klart kan det bli for mye av og til, men da er det viktig og si ifra. Det hjelper ikke å holde alt inne og tro at alt skal ordne seg.


Noen har vært gjennom nettopp dette, noen som kjenner seg igjen? Kommenter gjerne anonymt, om du vil det.


hits